Kall dag

Jag hade ställt klockan på 09.00, men blev väckt ändå. Ordnade god frukost till min mor, hon var nöjd och glad över det. Gjorde mig iordning och vi gick på stan. Blev bjuden på lunch på lilla Kina, såå mycket människor var det.
Sa hej till henne och hade tänkt gå hem, men jag kollade på kläder till konserten 27 april, smycken, tröstade mig lite och handlade detta eftersom påsken inte blir som jag hade tänkt även om en del överraskningar....
Provade allt hemmavid och det blev perfekt, skulle dock haft tag i några häftiga skor. Köpte också heavenkajalen och testade, my eyes turned into a green colour.

Mår inte riktigt bra av omställningen av klockan för jag kan somna sittande i soffan, men sen tror jag också att Medleprojektet också har en del med tröttheten att göra.
Var in på kändisens offentliga hemsida och såg att hon skrivit till mig -tack för trevliga brev och glada hälsningar!
Coolt!
Såg Stinas program. Rowan A är en läkerbit har jag alltlid tyckt men den mörka snygga engelska rösten. Sen var killen med guldboll där, tänk hans pappa kommer från Senegal. Min syster, hennes son och jag såg honom live, han satt i en buss, log sitt varma leende, Det var häftigt, fotbollskungen.
 

Stormig dag

I går kväll fick jag ett trist samtal, kompisen som lovat hälsa på i påsk orkade plötsligt inte resa upp till norrland. Luften gick helt ur. Kände mig lämnad i sticket och sitta i 6 dagar utan umgänge är tungt.
Gjorde mig iordning och tog bussen till Medlefors. Sprang på min handläggare från Af, och det var trevligt att se henne utanför Af:s dörrar. 2 lektioner psykologi. Mitt i allt kom min handledare Sara och frågade efter mig och en annan tjej. Hon hade ordnat ett möte till mig måndag 2/4 på hotel Aurum ang konferenspraktik (jag gjorde praktik på det här hotellet redan 2003, men då ej konferens.)Så hela lektionen försvann för jag bara hade konferenspraktik i skallen.
Sen gick vi under kulvertarna till gympasalen, och skulle se teater av K. Lugn. Rut och Ragnar. Komedi om en skilsmässa.
Åkte till stan. Handlade lite. Var hem och läste mail och sms. Plötsligt så blir det en händelserik påsk. Trevligt.
Körkompis kom och hämtade mig. Vi gjorde ärenden på stan och var sen till Scandic och åt vårbuffé, mycket gott! Fantastisk trevlig personal! Efterrättsbord med en gudomligt god jordgubbscheesecake. Ska förberda för att mor ska hit på bed and breakfast. Så slut och vet inte hur jag ska orka städa.

En lång dag

Vaknade flera gånger...Hoppade upp och i kläderna. Buss till Medlefors. Tidig. Satte mig en stund i Biblioteket och läste norran. Arbetsmarknadslektioner, handlade om organisationer. Svårt att hänga med. Satt med en trevlig kille i 30 års åldern, vi pratade om ditten och datten. Han visste t o m att jag suttit på samma ställe förra veckan, förvånade att ha sådan koll. KOM-ansvarig sa - är detta sådan lektion där man spelar luffarschack och log.
Jag och killen studerade all den goda maten på folkhögskolan samt hans blå lappar, pizza på Viking.
Sen balans i vardagen och nya ansikten. Vi ska lära oss njuta av de små sakerna i livet. Den sedvanliga lunchen för oss var soppa. Jag hade skrivit upp en box med lax och sallad. Jättegott! Satt med nya kursare. Den ena är konstnär och målar i akvarell och säljer tavlor.
Fortsatte med de att njuta av de små sakerna i livet, vi fick lära oss en slags massage. Ej uppfattat namnet fast jag frågat flera gånger. Tur Konstnärskan och även jag ska gå på psykologilektioner i morgon fre 30/3, sen teater och vi har 10 minuter på att leta upp var dom spelar någonstans.. Teatern är en komedi om en skilsmässa, hur man nu kan skratta åt det.
De två sista lektioner handlade om konsumentvetenskap, då hänger jag med och mindre grupp och då snackar jag. Sen gick jag hem så jag får lägga till 2 timmars egen promenad på schemat.
Det var meningen att jag skulle gå och sjunga sen, men kom aldrig iväg. Höll på att ramla ihop av utmattning...

En varm dag

Det var svårt att komma upp den här dagen, men till slut så...
Jäktade till bussen men hann! När jag kom till Medlefors så var "elevlunchen" slut. Lite förnärmad. Jag är i medelåldern och går på KOM-projektet. Af samarbetar med folkhögskolan. Blev en macka ute i solen, men några i övre medelåldern trängde sig ner på samma bänk så blev en kort lunch.
Sprang på min handledare, så fick hon förklara igen eftersom jag har inte lyckats förstå hur allt är upplagt... Denna osäkerhet att inte få veta tydligt hur det hänger ihop.

Två sånglektioner, och två sångarkompisar som också går KOM-projektet träffade jag på. Vi pratade lite om hur svårt det kan vara med dessa olika grupper, där det är olika människor varje gång. Det hade ju varit bättre om vi var en grupp som lärt känna varann och följts åt på raster, lunch osv.
Sen promenad till stan i det vackra vädret.. Handlade lite kort och små marmeladburkar och om jag vågar ska jag ge kändisen vi ska sjunga med 27 april en liten presentkorg med marmelad och thé osv
Gick vidare till Rusta, och hittade en hel del där. Saker som jag sett i reklambladet.
Ja nu fick man lägga till 2,5 timmes egen promenad på schemat.

Vacker dag

Vaknade flera gånger... Steg till slut upp. Mår inget vidare, tycker det påverkar mig omställning av klockan.
Efter tio pratar om Astrid Lindgren denna vecka. Hennes dotter är en kopia av henne själv, och talar mycket likt.

Lyssnar på Dolly Parton, very best of och minns...de gamla låtarna som jag och kusinen växte upp med. Förvånade sitter flera av texterna kvar efter alla dessa år....
Dags för övning med Ta Ton,trevliga sånger till framträdande 2/4, Erikslid. Föreslog överstämma på tredje versen av Härlig är jorden och det tyckte körledaren och de andra att jag skulle sjunga.
Märkligt, men konfirmationsledare var i Sörböle kyrka. Jag minns henne från 80-talet att jag som 14 åring var på konfaläger i Skellefteå. Bara 26 år sedan, jag ryser och fryser...

Var till Karma och gjorde några mörka stripor(som norskan säger)samt flätan, blev mycket fint och kul förnya sig.

Haparanda, shoppingland

Låg som på nålar när jag skulle upp tidigt den här morgonen.
Hade gjort iordning allt dagen innan så det gick smidigt.
Väldigt tur, för soprankompis från Sörböle kyrkokör satt själv, så jag slog mig ner brevid. Tre timmar bussresa, sen framme shoppingland.
Vi började med att leta efter restaurang, för matig smörgås
Kompis och jag hade snabbt handlat klart. Hon bjöd på a cup of tea och kladdkaka, mycket gott och trevligt.
Inlastning i bussen, rep i Haparanda kyrka. Middag, tog tyvärr mycket tid men vi hann och körledaren coollugn. Gjorde ett hyfsat framträdande och blev sen bjudna på fika.
Mycket beröm! Även undertecknad. Blir sorgsen när jag tänker att jag måste lämna den här trevliga kören med en fantasisk kreativ körledare som vet vem alla är, även om man är ny.

På bussen hem, många drar historier och en del på dialekt. Vi sjöng också och jag sa till körens ledare att vi sjöng lite av varje här bak och hon svarade - jag det hördes mycket härifrån, alltså där vi satt.
Säger hejdå och går upprymd till källarlyan.

Äntligen helg

Möte tidigt på morgonen, bara ett samtal. Sen smög in på lektion arbetsmarkn, ser vad folk mår dåligt. Balans i vardagen nästa. Lunch, soppa. Trist. Skrev upp mig på salladsbox, fick rostbiff och potatissallad, mycket god. Balans i vardagen avslutar med promenad. Konsumentvetenskap. Deppig idag, kompis ringde.
Körövning Ta Ton, Kyrkokören, Sjungande dalen. A cup of tea. Ett favoritprogram börjar igen, Carin 21.30. Lite senare trevligt med konståkning.

Skriv en rad i gästboken under "länkar" som blir jag väldigt glad.

Solig dag

Ett gudomligt vackert väder. Lite sovmorgon.
Åkte till Medlefors och åt lunch. God mat för
en billig penning. Diskuterade allmänt med en människa vid bordet.
Tog mod till mig och gick till sånglektionen, Bara 6 personer denna gång.
Det var trevligt och vi ska ha ett framträdande på vårfesten som by the way jag måste betala för att få uppleva.

Det som är gruvsamt nu varje dag är att vara ny i alla dessa grupper. Den otrygghet att inte veta vad man har folk....

Skriv en rad i gästboken under "länkar det skulle jag bli så glad för

Vårdagjämning

Igår missade morgontiden, förstod ej schemat. Frågade första bästa i korridoren. Lektion om kostlära, vi fick nyttiga recept. Gruppvägledning, jag och 40-talisterna diskuterar arbetsmarknaden och hur den ser ut idag. Beställt sallad idag, torrt och kallt. Avslutn på gruppvägledn, vi fick skriva upp egenskaper,färdigheter, intressen och värderingar. Sen gå runt i rummet och fylla i lämpliga yrken.

Var förbi kompis med en överraskn, hon var hemma och såg mig. Attans också.

Skriv gärna en rad i gästboken under "länkar" och gör mig glad

Medle Folkhögskola

Smidigt med buss tidigt på morgonen. Hittar ej först, får hjälp.
Is och nysnö, ramlar och kunde slagit mig halvt fördärrvad.
Fyra nya. Två kvinnor, två karlar. Tänk att handelsman från Rag och jag hamnat på samma projekt. Känner ej igen mig. Märklig situation. Handlade på hans lanthandel som barn....
Mycket info. Ingen presentation. Det klarar vi av i korridorerna är deras motto.
Lägga upp sin egen vecka efter förmåga. Även obligatoriska lektioner som vi måste gå på.Lite skoj med vårhälsning. Nu är det Hej mitt vinterland......
Våren som bortblåst. Blickar ut över ett snölagt Norrland.
Natten mörker sänker sig.......Titta gärna in i gästboken under "länkar" och skriv en rad och gör mig glad!

Vinterdag

Ny vecka. Hej mitt vinterland. Våren som bortblåst uppe i norr.
Första dagen. Raka spåret med buss. Spännande med ny miljö.

Mörkret faller i källarlyan, ser knappt något. Man skulle haft en discokula som en liten pojke fick i julklapp.

Ta Ton övning framflyttad till torsdag då vi övar för Haparanda framträdande på lördag.

Söndag


2004 gjorde Johan & Felix en dramakomedi om inspelning av ett humorprogram som var hur roligt som helst.
I år skrattar vi åt ett en ny skruvad komediserie som går under namnet Hjälp. Där har vi också fått en ny Papphammar....

Såg Stinas show, tyckte upplägget var likt Parkinson men med fler gäster.

Tappade hakan när jag kom på hur många lustiga sammanträffande jag och en svensk artist har, utan att känna varandra.

Löste problemet att fortsätta spela plattor. Jag har ju min nya dvd/video, men det blir sämre ljudkvalité.....

lördag

Fick den beställda boken av min syster, Mycket fin och trevlig att bläddra och läsa i.
Var till det mysigaste caféet i stan, Lilla Mari. Mumsade på en god räkmacka.

Hemmavid låg vårskivan i brevlådan. Mycket lägligt. Tyvärr pajade cd:n. Jättetrist.
Fantastiskt att få så många påringningar och sms när fyra skön sjungande män under namnet il divo uppträdde i Le´ts dance. Åh spanjoren Oh la la. Kvällens höjdpunkt. Höjde tv:n så det dånade i källarlyan....

Fredag

Igår ett underbart vårväder. Många leenden på stan.
Fantastiskt! Af har hjälpt mig till 2 månader på KOM-projektet.
Kan lägga upp mitt eget schema.

En norska klippte håret, plus en fläta ska växa ut.

Lite sång också, men sviter av förkylning stoppar röstresurser.
När hemmavid fann jag pocketböckerna jag önskat.

Torsdag

Fick tips om var kan finna Rå-skivan. En trollsk och gåtfull saga om två systrar.
Ringde förlaget som kopplade till lagret i Borås. Fick inte köpa som privatperson.
Dom kollade var den fanns. Cdon.com. Rea. Tur. Vårskivan i brevlådan 1-3 dar.

Såg en vacker film om två systrar på 30-talet. Bor i en fiskarby. En dag ligger en skadad yngling på stranden.
Systrarna tar hand om den unge mannen, som visar sig vara en begåvad violinist.

Onsdag

Igår sjöng vi för full hals
mycket upplyftande trots en besvärlig
förkylning. Soundet i kyrkan var mäktigt.
Fantastisk kreativ körledare som har
full kontroll på oss alla. Glömmer ingen.
Snart dagsresa till shoppingland.

Tisdag

Igår testade jag skriva i Py:s gästbok, och fick se svar idag.
Hon tycker det bli jättekul att sjunga med S:t Olovs Kyrkokör.
Tänk detta unika tillfälle att sjunga med sin idol, och dessutom
ska jag få mina medhavna skivor signerade. Det är stort, Good people!

Måndag

Hej och välkomna till Cattis blogg Sunnyhill!
Här kan ni skriva era vardagsbetraktelser om livet, kulturen.
Gärna skriva kommentarer.
Varma hälsningar
Cattis


måndag

Hej Sverige!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0