Sorglig dag

Idag måndag var avslutningslunchen med Ta Ton på Nordanågården kl 13.00. Jag gjorde mig iordning och gick i det vackra vårvädret in mot stan. Var ganska tidig och vi var några som hörde oss för om plats i matsalen, och det var bokade två bord. Vi fyllde på vårt eftersom och sen kom körlederskan och satt mitt emot mig. Kören bjöd henne och basisten. Plötsligt säger hon kring bordet - sen har vi en som har fyllt jämt som jag tänkte bjuda och det är hon, och jag kan ju hennes kodspråk så jag förstod ju vad som skulle komma. Jag blev så häpen och gråtmild att det var svårt att äta sen. Sen fick jag åka "den gamla" bilen (för hon skulle till soptippen.)till mötet på Medlefors. Innan jag gick in så pratade vi och jag berättade att jag har mått så bra av den här kören och hur unik hon är som körlederska och människa som pratar och umgås med alla - många körledare har distans till sina körmedlemmar men inte du sa jag - Nää. Och sen berättade jag att jag bara har trivts under dom 27 år jag sjungit i Ta Ton, kyrkokören och i Opera Viva, amatöroperakören i Sthlm. - Då sa hon och då har du bara haft mig i ett halv år. Det sista hon sa vi innan vi sa hej helt seriöst till mig - du har tillfört kören mycket och du får ABSOLUT inte sluta sjunga! Sen sa hon - välkommen att sjunga med oss när du är i Skellefteå. Planen är ju att åka upp i december.
Mötet gick bra. Handläggaren tyckte dom skulle ge mig ett intyg på praktiken ett bevis som hon sa -för att visa hur duktig du är. Både handledaren och handläggaren ville jag skulle maila dom och berätta hur det går med allt och jag berättade hur bra jag tyckte dom har varit. Vi gick tillsammans ut i det vackra vädret och det sista hon sa - jag tror det kommer ordna sig för dig och 40-åringar behövs som har mycket erfarenhet även dom i arbetslivet. Handläggaren är bevis på det, som fick ett annat arbete när hon var över 40 år. Sen ville systerkompisen bjuda på fika på Stigs, det blev en varm champinjonmacka och en cola. En annan kompis var där, hon precis blivit mormor så vi lyckönskade henne innan vi gick in. Systerkompisen och jag planerade att gå ut på fredag, först äta på Scandic,se lite dans och sen fortsätta vidare..
Sen hade vi sällskap en bit, och jag gick hemåt. Mailade en del och skrev i min blogg.

Söndag 20:de maj

Fortf ej bra men gjorde mig ordning. Kusinens sambo knackade på vid 11.30. Var först förbi och hämtade deras farmor, sen begav vi oss till Rag. Byn som man praktiskt taget vuxit upp i och säkert varit in i varenda hus. Såg skylten Kroksjön och minns att Ta Ton:s körledare har sommarstugan där. Hon berättade för mig att det sålt sitt hus efter ha bott där 26 år och skulle flytta till lägenhet och jag undrade om inte dom kommer att sakna huset, hon svarade men vi har ju stugan stugan.
Väl framme satt vi ute på mosters och makens utbyggda veranda, som är på väg att bli inglasad lite smått. Min kusin var där med sin 2-åring och bebis på 3 veckor, min andra kusin som är gravid och hennes man. Min egen mor såg jag skymta förbi. Moster bjöd på Lasagne, god sallad och hemmagjord pizza. Mycket gott och trevligt att sitta på verandan. Efterrätten var en god kaka med sylt och grädde. Då var min mor på plats lagom vid fikat.
Åkte tillbaka med kusinen och sambon till stan. La mig och vilade plötsligt ropade det hallå, mamma insnippandes. Snällt hon hade med sig lite mat och diverse. Fått tag i svarta sopsäckar samt flyttkartonger och kompis ringer flyttfirman i veckan så jag hoppas det ska ordna sig för kusinens man ska bo här sen efter mig.
Tände ljus ikväll igen och satte mig vid datorn

Idag 60 inlägg i bloggen!

Mår inget vidare idag heller, men får vila till 07.40. Gör mig ordning och cyklar mot Aurum, idag strålande sol! När framme tar jag hand om frukostdisken först,sen torkar jag borden, alla stolar, vaserna, karen med salt och peppar. LUNCH: åt kolettrad, några potatisar, sås och grillade grönsaker. Dammsög hela matsalen. Sen eftermiddagsfika. En 22-årig kock jobbar där och han är så gullig och intresserad av alla människor för plötsligt hör jag han säga till mig - Goddagens! och frågar om jobbade igår torsdag och lite Torkar hela golvet i matsalen och det blev så fint och trevligt där! Tar hand om diskad disk. Innan jag går så säger jag hej till kocken och han säger med glimten i ögat - ha det så trevligt i helgen! och frågar om jag kommer nästa vecka och när. Säger ha det så gott tills dess (Vad paff jag blir!) Aj aj aj dessa vårkänslor.
Cyklade hem sen i det vackra vädret. Renbäddade sängen och tvättade upp sängkläder och kläder.

Norges nationaldag

Oj vad jag mådde dåligt när jag vaknade, blev nog lite mycket vin. Tar oftast bara ett glas. Fick sms om fika på Stigs. Det blev jag glad över så gjorde mig i ordning för det. Kunde inte äta så mycket. Köpte en cola i allafall och systerkompisen hade med sig Alvedon. Vi satt ganska länge och pratade om ditten och datten. Det blir bara sämre och sämre nu för oss utan arbete så jag funderar starkt på att starta eget. Var förbi och handlade så jag skulle vara säkrad. Fick syn på en påringning från systerkompisen i Sthlm när jag kom hem, synd att jag missade det samtalet, men telefonen var hemma.
Idag en lugn dag innan stora städdagen på Aurum imorgon när lite gäster.

16:de maj

Det blev praktik idag onsdag för att torsdagen är en röd dag. Jag skötte själv disken och städningen i matsalen. Så glad och tacksam över att jag får frukost och LUNCH: bestod av Ungsstekta grönsaker, gott kött, sås, potatisklyftor och god sallad. Slutade 15.25 sen skynda jag mig hem och bytte om. 16.30 övning med pianist i kyrkan och det mötet var så trevligt och vi hade så fint samarbete att vi kommer att jobba ihop sen i framtiden också. Så glad att jag har hittat så duktig pianist som sjunger stämmor och hittar på komp osv. Detta blir jättebra! Så i december när jag kommer är jag tingad för adventkonserter och Messias.
Sen skulle jag och moster äta en avskedsmiddag som bestod av förrätt: skagentoast, varmrätt: grillad fläskfilé med kantarellsås, vi drack ett spanskt vin till och tog sen en kaffe och Baileys. Baileys med is var jättegott!
Sen vinglade jag tillbaka hem. Kanske lite väl mycket att dela på en flaska vin.
Satte mig vid datorn när hemmavid.
Mailade och skrev i min blogg osv.

15:onde maj

Den här dagen hade jag tänkt åka buss, men uteslöt det och cyklade till Medlefors. Trodde jag var sen, men framme i tid. KOSTLÄRA: Vi såg en film som handlade om olika dieter. Politiker testade. Det märkliga var att ingen gick upp i vikt, inte ens den som åt skräpmat! På rasten diskuterade jag med några om aktivitetstöds papperets form, och det är tröttsamt att det är olika regler beroende på om man är sjukskriven, arbetslös. Ny ung kille börjat och jag berättade att jag går bara 1,5 dag och praktik två dagar och då började han fundera i dom banorna. KOSTLÄRA II: Tillagning av maten/skonsam matlagning: Koka inte i för mycket vatten, med lock om grönsaker. Ångkoka gärna, Aldrig överkoka maten, Undvika varmhållning, Kyla ner snabbt - i diskhon i kastrull. Grönsaker, förbered det så nära måltiden som möjligt. GRUPPVÄGLEDNING:Information av elever som går allmänna linjen, 20 åringarna tycker man är gammal när man är 40 år, vi fick nästan spel oss KOM:are emellan.
Väldigt roliga kommentarer av rektorn. LUNCH: snopet bara skaldjurslasagne, så betalade dyra pengar för en salladstallrik i princip, ja men det var gott!
GRUPPVÄGLEDNING II: Ännu en övning som jag inte klarar av: Vi skulle gå runt i rummet och titta på bilder och välja en bild. Läraren skulle sen fråga oss en och en varför vi valt bilden och vad blir nästa steg. När hon kom till mig så sa jag -jag fixar inte det där och en av tjejerna i rummet klappade mig på axeln och tyckte det var bra jag sa som det var. Fortsatte prata med tjejen på väg ut. Cyklade till stan. Bokade bord på Monaco, avskedsmiddag tillsammans med mostern på onsdagen. Fikade med en vän färskpressad juice och sliskkaka. Gick på stan, hittade en trappstege på Clas Ohlson. Följde kompisen och handlade ny väska, solglasögon, hårfärg. Köpte en matkasse för hundra kronor. Kompisen bjöd på en laxburgare oj vad gott! Cyklade hem. Tog hand om varorna jag handlat. Hoppade in i duschen, Lejonet satt som gjuten utanför duschen och såg vattnet rinna. Han är helt tagen av det.
Satte mig vid datorn och jag hade fått så trevligt inlägg från Py i gästboken, så det är inte dåligt att jag tillhör det tjejgänget!

Sista sångardagen med Ta Ton 14 maj

Fruktansvärt trött när jag vaknade. Gjorde mig iordning i sista sekund. Vi var några som fick åka med körledaren till äldreboendet vi skulle sjunga på. Vi sjöng vårsånger och dom såg ut att uppskatta det mycket! Jag sjöng mina överstämmer efter att ha frågat om hon ville jag skulle sjunga dom. Dom bjöd på lite kaffe, och sen skjuts tillbaka till Sörböle Kyrka. Var in och lämnade ifrån mig pärmen och körledarens kroppsspråk visade hur tråkigt hon tyckte det var att jag slutade. Hon välkommnade mig tillbaka och spontant - 1:a advent kan du hoppa in och sjunga och kanske du har en sådan där härlig hög stämma som du bara kan ta!
Betalningen för sjungningen 17 juni skulle hon lämna till en person som sätter in pengarna till mig.
Var hem och väntade samtal från handledaren, hon ringde vid 17-tiden. En kompis satte in 100 kr till en fattig. Cyklade till affären.

Melodifestivalen 12 maj

Slog upp mina blå ganska sent. Satte mig vid datorn. Lyssnade på tracks(sedvanligt om jag är hemma)Kusinen ringde, och vi stämde av att efter 16 skulle bli bra. Hoppade i duschen, tvättade håret. Hade införskaffat en schampo som skulle vara bra för långt hår, men tyckte inte det var bra alls. Bortkastat typiskt..Hörde "på minuten" och fortsatte en liten stund vid datorn.
Kusinen kom och hämtade mig och vi åkte till dom i Nyhamn. Lillpojken visade alla sina bilar och vi lekte en stund. Kusinen bjöd på jättegod mat: Fläskfile,chorizokorv, goda sallader, tacosås, potatisgratäng. Vi satt kvar och åt en stund och pratade, sen flyttade vi till salongen. "Stina" sista programmet, Björn Ulveus, Eva Attling, och en afrikansk politiker var inbjudna. Jag har läst i tidningen att Stina nu efter programmens slut kommer att gifta om sig med sin Kjell så Grattis Stina!
Sen MELODIFESTIVALEN: Jag hade några favoriter: Sverige, Finland, Georgien, Irland, Lithauen, Bulagarien. Det blev Serbien som vann, sångerskan sjöng bra men tyckte inte det var en vinnarlåt. Det är alltid roligt att se vad är för låtar varje år, och följa omröstningen.
Sen fick jag se på vindan, var så begeistrad över det fina, trevliga lekrummet dom hade tjejerna och lillpojken.
Fick skjuts tillbaka. Det var så trevligt att hälsa på.
Ganska snart kröp jag till kojs.

11:de maj

Sovit bättre faktiskt. Mostern varnade att cykeln var rent ut sagt livsfarlig! Styret rackligt och sadeln ej bra. Vet inte vad som hänt. Kom fram till slut och gjorde iordning citron och limefat en anställd - vad fint du gör! Ordnade och fixade till konferensgästena och chefen sa går det bra, du börjar kunna det här. Lite frukostgäster. FRUKOST. Diskade ändå köksdisken klart. Vaktmästaren hade velat ha min hjälp för finjustering, men jag lovat vara i disken och han sa -vår firma har upphört! Jag förklarade för honom att mycket disk till lunch och blev tillfrågad om att hjälpa till. Då sa han - det är en annan sak det. Hundratals gäster på lunch, så fyllde på mat och svarade på gästernas frågor. "Gäster det är mitt liv det se" Vi var tre i disken, men fick bort det mesta snabbt och fick lite LUNCH: kycklingspett med ungsgrönsaker, ris, potatissallad, sallad och kycklingklubbor. Gott.
Efter dagen slut handlade lite. Åkte hem och städade lite. Såg "Talang 2007" sen var det kört somnade i soffan. Vaknade och satte mig och skrev klart i bloggen.
Trött och migränkänningar efter en hektiskt vecka.

10:de maj

Upp och iväg på praktik. Gjorde iordning citron och lime fat och konferenslokalerna. Sen frukostdisken. FRUKOST. Fortsatte med disken. Sen hundratals människor på lunch, satte mig en stund och åt LUNCH: Paella. Ordinarie tingade mig att hjälpa till med disken hon sa - du går väl ingenannanstans sen utan är här och jag sa -klart jag hjälper du vet ju att jag hoppar in där det behövs. Fick höra att jag var duktig på hålla undan disken.
Skyndade mig hem för att byta om. Klockan 17 blev jag bjuden på tacobuffé på Carl- Viktor. Mycket gott och trevligt! Sen fick jag skjuts till kören. Inte många sopraner. Bara tre personer i den stämman. Vi sjöng pingstsånger och sen MESSIAS för full hals, det var så kul att bara vara några få och vi ville aldrig sluta sjunga. Många undrar i kören om jag känner Py, och jag säger genom att jag skriver och vi pratar i gästboken om olika ämnen samt genom texterna och musiken. Vilket är sant! Fick lift hem. Gjorde iordning för praktiken. Fortfarande krångligt när jag satt vid datorn. Nannade ganska fort.

9:onde maj

Var tvungen upp tidigt, denna dag när jag egentligen börjar efter lunch med körsång. Tog bussen. När jag skulle gå till mötet med handledaren så satt en sångarkompis där och väntade, pratade lite. Telefonen ringde och det var ansvarige på KOM-projektet som sa att handledaren var sjuk, och jag som redan var på Medlefors. Hade ett kort möte med henne och fick påskrift på aktivitetspapperet.Bra. Berättade om praktiken och vad jag gjort och hon var mega imponerad och sa - tror säkert du hade fått något arbete om du hållit ut här i norr. Hon blev eld och lågor över min idé om dukningsfirma och tyckte abslout jag skulle ta tag i det. - Det är sådana som du som behövs! Det kommer gå bra för dig! avslutade hon mötet med. Aldrig blivit så där sporrande någon gång så det värmde i hjärtat och jag gick styrkt genom Sk-å:s gator.
Åt frukost hemma. Såg efter tio som var i Rosendals trädgårdar med gäster. Thorsten Flinck, en genialisk regissör och skådis. Mycket fin människa. Läste en dikt om kärlek av Kent Andersson, och man fick se Thorsten gå in i en roll när han läste dikten och den vackra rösten som han har...Thommy Berggrens fru var också där som idag jobbar som matkåsör och kokboksförfattare, hon var en mycket sprallig kvinna och ett stort stöd för Flinken i programmet. Thorsten säger en hel del tänkvärda ord och han berättade att han var mycket bekymrad när kollegor skulle spela Romeo och Julia, och motspelaren bjöd på halstablett innan föreställningen varje gång. Så han gick till "Romeo" och sa till.
Sen la mig och sov länge länge, måste ju sova ibland också. Ställt klockan. Tvättade upp konferenskläderna till torsdagen. Såg "Tack gode Gud" och Pia J är fantastiskt och snabb på att improvisera!
Satt vid datorn, men bara krångel. Såg onsdagens American Idol.

8:de maj

Sov så fruktansvärt dåligt, men plikten kallar och cyklade till Medlefors.
KOSTLÄRA på programmet. Handlade om GI-metoden idag, långsamma kolhydrater. Man ska ta bort vit pasta och vitt bröd och byta till fullkornsprodukter istället. om GI är 90 och över 90 snabb blodsockerstegring. Man ska hålla GI under 60 och 60 max för att det ska vara bra. GRUPPVÄGLEDNING: vi fick se en videosnutt om en förändringssituation och skulle sen efter lunchen diskutera uifrån våra egna livssituationer.Ny KOM:are igen och jag pratade med henne en hel del på den goda LUNCHEN,även om det står en maträtt så ställs det ut karotter i det oändliga! Gott som vanligt, hittade lax och grönsaker. Läraren säger att vi ska ha halva tallriken med frukt och grönt, och det är ju lätt på den här på folkhögskolan.
GRUPPVÄGLEDNING: i gruppen diskuterade vi och tog upp: inte ge upp, tänka positivt, se framåt, tro på sig själv. Det är inte ens fel att man är utan jobb i detta dagens Sverige. PEPPA SIG SJÄLV: jag duger, belöna sig, aktivera sig och göra trevliga saker. Umgås med vänner som gör en gott! Mycket bättre för självförtroendet. Jag vet att jag har en sådan styrka som gör att jag kan gå vidare hela tiden fast jag " dansat vid ravinens brant med blicken sänkt och tanken tänkt" tusentals gånger, men alltid kravlat mig upp.
Det sista hon tog upp var att HUR MOTVERKAR VI ATT VÅRA TANKAR RISKERAS ATT FÖRLAMAS: med att det går inte, jag kan inte, det är svårt, kommer aldrig att bli något, för gammal för dagen arbetsmarknad. Mitt mål om att gå någon hotell och konferens kurs tog lång tid innan den blev av, men 2003 blev det verklighet och jag som inte varit så "clever" i skolan, gick ut med flera VG och t o m MVG i KONFERENS!
Efter lektionens slut gick jag fram och pratade lite med läraren och sen fortsatte vi prata en stund i korridoren och jag berättade min idé om dukningsfirma och även om att starta en affär som säljer klassiskt och Opera, för det har man inte i Sk-å. Hon sa -tycker du ska absolut ta upp dom idéerna när du har möte med handledaren nästa gång!
Efter dagens slut cyklade jag mot stan, och vidare till soprankompisens adress. Först var hon inte hemma såg jag skrev ett brev och lämnade i brevlådan. När jag skulle gå, så stod hon plötsligt utanför och blev så oerhört glad och paff att jag var där för att hälsa på och kramade så om mig. Bjöd in mig på gott fika och sen vispade hon snabbt ihop till våfflor också och bjöd på middag. Det var mycket trevligt att se hur hon bodde. Lägenheten fullt av vackra saker och handarbeten och många rum att vistas i. Hon stormtrivdes att vara hemma.
Cyklade sen vidare till Vintergatan, och gallerix för att köpa en present till körledaren i Ta Ton. Vill att hon ska få något minne av mig för jag mådde verkligen inte bra när jag kom tillbaka till Sk-å i vinter, men så fann jag denna trevliga dagkör med en supersnabb, cool och kreativ körledare som känner och pratar och umgås med alla. Dessutom har hon järnkoll och kommer ihåg allt man säger. En unik körledare och människa!
Cyklade hem. Väl hemma och senare såg American Idol.

7:de maj

Vaknade med huvudvärk... Kom inte upp när jag hade tänkt mig men till slut så... Blev ingen mat, så var lite borta på övningen med Ta Ton. Svarade fel vid "uppropet" mycket förargligt. Jag och basisten pratade musik och om hans upplevelse av Py-konserten. Efter övningen slut gick jag fram till körledaren och frågade efter soprankompisens(i kyrkokören)adress. Snabbt hade hon gett mig den. Hon känner ju alla. Det skulle jag säkert ha gjort om jag varit kvar i stan och i körerna även i höst, men jag ska hålla kontakten med dom. Inte så pigg, så la mig en stund. Barndomskamraten ringde. Hennes farmor och min mormor var bästa vänner sedan 40-talet. Vi hittade äntligen ett datum som kunde passa att ses även i år. Satte mig en stund vid datorn. Mostern knackade på, dom jobbade med "nya lägenheten" så jag var upp och såg. Cyklade iväg och handlade. Det gick inte bara leva på kokta ägg, som jag hade tänkt mig. Började må så dåligt, fixa glasögonen får vänta. Mor ringde medan jag var på väg hem, pratade ett långt samtal. Det är ett stort och trevligt nöje för mig att gå och handla och packa sen upp varorna. Lejonet sitter som fastklistrad och följer uppackningsproceduren. Kl 22 fortsatte den bra serien.
Förberedde för Medlefors samt tänkt ut sånger till mitt framträdande i Sjöbottens bönhus söndagen 10 juni

Sjöbotten - barndomsbyn

Idag en nostalgidag, skulle på eftermiddagen få åka med till Sjöbotten, där Ta Ton och Sörböle kyrkokör skulle sjunga på ett musikcafé. Såg "Talang 2007", som jag tycker är ett trevligt och underhållande program. Sen "Tack Gode Gud". Efter den tv-stunden gjorde jag mig iordning. Fick åka med en bekant till fadren, som visade och berättade vad folk bodde. Vi kom fram till SJÖBOTTEN!!! och körde förbi farmors hus, ett vitt slitet hus och jag berättade var alla släktingar hade bott. Sen kom vi fram till Sjöbottens bönhus, och alla minnen kom tillbaka om hur jag följde min farmor som barn, som var söndagsskollärarinna.
Jag togs emot med öppna armar, alla ville hälsa och prata. Det var som att "komma hem" Blev också tillfrågad om att att ha en egen sjungning, vilket jag naturligtvis tackade ja till, och någon skulle ta på sig att hämta mig. FANTASTISKT! Kan lägga lite pengar till flytten nu. Vid fikat fick jag sightseeing i byn. Det var så härligt att bara man såg mig som människa och inte vad jag hade på mig eller hur jag såg ut. Jag minns att jag bara fick vara här i byn och att alla tyckte jag var så gullig, men vid 7 års ålder gick farmor mitt allt på denna jord bort, och jag dog också.
Nu har jag funnit släktingar och bekanta till fadren, hans kusins fru sjunger i Ta Ton och några bekanta och dom är så gulliga, trevliga och fina människor och tack vare jag hittade den här kören på nätet så fann jag byn och människorna igen, och det blev ett mycket kärt möte.
Jag ska hålla kontakt med dom, och skicka små hälsningar. Det var en trevligt musikcafé men jag hann knappt äta på dan eller fika på cafeét och det var så omtumlande känslor i positiv bemärkelse. Hade sprängande huvudvärk och alldeles vimmelkantig efter den här kvällen

Ni som läser i bloggen, skriv gärna en hälsning i gästboken!

När jag kom hem fanns det bara en person som skulle förstå den här känslan, så jag mailade henne.

5:de maj

Jag och Lejonet sov länge, helt slut efter resande och dålig sömn några nätter.
Fick sms ang att bli bjuden på fika på Stigs, tackade ja. Cyklade dit. Systerkompisen, hennes mor och jag satt länge. Jag testade en annan chokladkakvariant, men ej lika god som ordinarie. Lyssnade på minuten. Tokroligt program, Pia J är suverän på olika dialekter.
Tvättade upp sängkläder. Satte mig vid datorn i lång stund. Jag går säkert in tre ggr om dan i mail, blogg och andras bloggar och gästböcker..
Det gick inte klara sig på två ägg som jag kokat, så fick lov att koka spagetti med tillbehör ketchup till. Dagens Sverige: ej ha mat för dagen!
Som tur är har jag en gratis matbiljett plus att jag äter gratis frukost och lunch på hotellet.

Såg Stina, som hade Janne Josefsson, Ebba von Sydow, nån okänd jurist som skrivit deckare efter att gått en kvällskurs. Folkkäre skådespelaren Börje Ahlstedt, en av Ingmar Bergmans favoriter var också med i programmet. Han åker mycket till ålderdomshem, fängelser och läser dikter och sjunger.
I kanal 2, visade dom "Arvet" En son som får reda upp familjeföretaget efter faderns plötsliga död, och får betala ett högt pris.
Fortsatte tvätta hela kvällen. Ännu en lördagkväll sittande hemma, något som jag egentligen avskyr. Vill vara ute, men inte gå ut själv och ta en öl.

4:de maj

Tågmannen väckte henne och frågade om hon tappat något. Dom gick iväg och jag tror hon förklarade och fick tillbaka det. Hon kom till rätt stad och fick rätt väska med sig.
Vi var på Skellefte busstation i tid. Släpade hem mina väskor. Lejonet visste inte vem som skulle komma idag och blev jätteglad att det var jag och ville gosa och kramas mycket, han hade saknat sin matte. Cyklade till stan och åt en ljuvlig räkmacka för mina sista rikskuponger. Attans också att dom skulle ringa om fjädern till glasögonen klar nu, när jag behöver handla hem lite mat. Som tur är det gratis mat på praktiken.
Cyklade hem. Kollade mail och bloggen osv.
I Py:s gästbok hade hon svarat att det var roligt att jag ville sjunga hennes sånger på mitt framträdande 17 juni, och att dom snart skulle komma ut på förlaget. Sen hade hon också tackat för presenten som stod på hennes bord nu. Kul att det blev lyckat!
Renbäddade sängen och skulle sova bara en stund men small av. Pratade i telefon och fortsatte sen att skriva i bloggen.

3:dje maj

Vaknade av telefonen. Åt lite frukost. Såg den fantastiska danska filmen Efter bröllopet med Lassgård i sitt esse. Väldigt gripande också så sorgsen med förstärkning hela dagen.
Åkte med på stan. Mailade lite. Var till söder. Umgicks med systerkompisens son och hans pappa, sen vid systers hemkomst, åt vi alla lite god mat tillsammans. Gjorde mig iordning och begav mig till tåget. Vilken tur fick åka framlänges! Guld värt. Faktiskt ganska trött denna gång så fick sova lite.
Fullt sjå att ha koll vad en medresenär höll på med. Mycket påstruken small av på sittplatsen hickandes. Var borta ett tag och då hittade en annan något som hon tappade av värde. Ett kuvert. Jag sa till eftersom visste vem. Hon borta igen och jag hörde hur hon letade febrilt, men kom aldrig ut. Sa till igen och där satt hon helt olycklig. Tågman sa åt henne komma därifrån. Lugnt en stund. Tåget släcktes ned för natten.

2:a maj

Sovmorgon. Systerkompis på jobb på fm. Åkte in och träffade kompisar på lite lunch, Sandys, Greek varm smörgås ej gott. Svårt att hitta "finskor till kvällens show. Till slut så.. Fixade hem lite mat och gjorde mig iordning till Studio 107, spelar 70 och 80-tals musik.
Vi hann äta en "tvdinner" nötmedaljonger med potatismos. Åkte till cirkus och kvällen med After dark. Fantastiskt kul och roligt att se, men alldeles för snabbt tempo. Hann ej vara med så var det slut! Men de sjöng bravad schlagernumren som alla kan. Sen körde vi ut i natten och hittade en videobutik som var öppet till 02.00. Lite hungriga och drack lite vin vid hemkomst. Sen i nattens mörker Heart break hotel. Maria Lundkvist spelar så genialiskt i den och hon är kvinnliga svaret på Gösta Ekman "gummikvinnan"
Somnade på morgonsidan.

Sköna maj välkommen!

Vaknade tidigt. Åt lite frukost. Gjorde mig iordning för färd mot Stockholm.
Väntade på centralen. Systerkompisen med son mötte mig. Vi åt en god lunch på dansk restaurang. Gott! Hörde Wanja Ludins tal och sjöng med i internationalen.
Vi vandrade i solen. Bestämde oss snabbt för bio. Vi träffade pojkens pappa vid gullis...Tog bussen till söder. Dumpade av grejer och begav oss med bil mot stan. Hittade parkering. Trappan ner och bion Saga rakt över gatan. Filmen vi såg: Nina Frisk, en mor och dotter komedi. Vi skrattade gott särskilt att Gunilla Nyroos hade höjt rösten, det lät himla kul. Det handlar om att man inte alltid vill bli bjuden som mor och dotter, utan man vill vara en egen person med åsikter och funderingar. Blev så smått hungriga och denna kväll var det lätt komma in på ställen för så lite folk ute och inne. Vi fastnade för East, men döm om min förvåning var inte all mat sushi. Jag beställde med tigerräkor, så det var riktigt gott. Fick lägga ner pinnhistorien, frågade efter en gaffel. Vi gick till bilen och åkte hem. Drack vin och pratade. Avslutade med att lyssna på Py:s "När mörkret faller"

Valborgsmässoafton

Vaknade flera gånger, men steg upp vid 09.00. Åt frukost. Ställde mig iordning för utgång på stan. Oj oj så kallt det var, men vi gick till Uppsala stad, och köpte vårens första mjukglass. Köpte en liten ballong till gossen, som blev uppskattat. Vi tog bussen hem. Köpte lite dricka och godis till kvällen. Blev bjuden på Chicken Nuggets, ris, sötsursås och sallad. Brorsan hyrde Little miss sunshine, och den var faktiskt riktigt rolig! Det var trevligt med en hemmakväll i Uppsala. Gossen var också såå förkyld stackarn
Åker vidare med tåget mot Sthlm och familjen där 11.10 tisdag den första maj. Få se nu om man får vara med om lite firande där också.

Lördagen 29 april

Kom fram till Uppsala kl 07.15. Hittade inte till Murargatan, gick länge länge innan var framme. Mötte bror och brorsbarnet. Jag lekte, läste och ritade med gossen. Brorsan bjöd på pasta med baconsås till lunch, gjord på turkisk youghurt. En syrligare smak, men god. Jag vilade en stund på eftermiddagen och somnade. Blev bjuden på god paj till middag, med kesellavanilj och konserverad frukt till efterrätt.
Såg tredje Wallanderfilmen. Hade tänkt se reprisen av en svensk serie, men somnade i soffan. Vaknade och fick lägga mig för natten sen.

Lördagen 28 april

Lite slutkörd när jag vaknade, även hängig och frusen. Ej bra. Mor förbi med matpaket. Var förbi moster och pratade lite om konserten och visade mina signerade skivor, dom är kult nu. Sen till Stigs, blev bjuden på fika av systerkompisen. Hennes mor var med så vi hade en trevlig fikastund.
Åkte hem. Dags för på minuten. Kompis ringde, stod bra i tidningen om konserten. Trollade i lägenheten så det blev bra. Åt parisare en gång och döm om min förvåning, det var riktigt gott! Stina hade Marie G och Britt E i programmet,bästisar sen 60-talet. En av programledarna i Förkväll. Bryan Ferry, one of my absolute favorite artists!
Sen begav jag mig till bussen, som skulle ta mig till Uppsala och bror och hans lilla familj. Sov nästan ingenting på bussen ner.

RSS 2.0