21/3 Lååångfredag

La mig 06.00 efter att ha talat i telefonen hela natten. Lyckades sova några timmar.
Vaknade att mobilen ringde, det var min bror. Längesen jag pratade med honom.
Vi talade en stund och jag hörde brorsonen i bakgrunden. Hann också med ett samtal till innan jag bänkade mig framför tv:n. Idag, dagen till ära visades Strindbergs "Fordringsägare" i regi av Thorsten Flinck.
Denne genialiske skådespelare som trollbinder sin publik med sin scennärvaro och utstrålning. Den fantastiska gåva som han fått och röstmaterialet som han äger. Kvinnor faller som käglor för denne MAN både i teaterns värld och utanför den. Han är en av de bästa!
Elin Klinga, en ung dramatenskådespelerska som talar på samma sätt i pjäsen, som Bibbi Andersson gjorde på den tiden. Lysande skådespeleri av Schyffert i vissa ögonblick.

Eftersom så mycket reklam hann jag äta, först lite pasta och sen också lite potatisgratäng...
Påsken är här men påskägget står tomt på bordet....
Några fler kvällssamtal.

Konsert Stadionkyrkan 29/2

Upp tidigt. Kanske för att man var lite upprymd över kvällen...Åt lite frukost. Vi bestämde oss för att gå ner till centrum först för annars var det risk att vi blev fastklistrade vid datorn=0) Först handlade vi laxen på fiskaffären.
 Handlade mig en present, en fickspegel. Bra att ha i den här åldern...Var också till en secondhandaffär och hittade en grå blus för 20 lappen. 
Sedan lite tillbehör till laxen inför lördagens middag. På vägen hem så går plötsligt kassen sönder. Mycket märkligt, dålig kvalité. Men vi lyckas fördela det i andra påsar. 
När hemma i lägenheten så satte vi oss framför datorn och gick igenom  hon,webbmastern skulle visa mig. 
Klockan gick så fort så fort, det var dax att göra sig ordning. Svira om. Lite mat. Webbkompisens kompis kom efter 15.30. Gick till busshållplatsen väldigt upprymda över den här kvällen. Hade tur för övergång på biljetten.
Till slut hittade vi rätt buss som skulle ta oss till Stadionkyrkan, och efter att fått lite hjälp på bussen av snälla vänliga människor hittade vi också rätt hållplats att stiga av på. En modern kyrka.
När vi kom in var Py, Rune och kören i full gång med repetera inför kvällens konsert. Hon stod med ryggen emot. Vi satte oss och väntade, folket strömmande in hela tiden... Det konstiga vad att alla hälsade på oss och vi brast i gapskratt som om vi skulle jobba i den här kyrkan. Vi tyckte hon tittade mot dörren några gånger men var inte säkra om hon såg oss.
Py går sen och ställer sina CD-skivor på plats och då får hon plötsligt syn på oss - Står säkert  10 minuter och bara pekar och gapar jätteglad och överraskad!
Kommer sen fram till glaset på dörren och lägger upp handen och säger - vi ses sen. Detta såg säkert 30 - 40 personer så det var en klar igenkänning.
Sen får vi komma in och sätta oss och vi får vänta en rejäl stund innan klockan blir 19.
Innan Py börjar sjunga så säger hon - ser några kända ansikten - Dans mamma är här och dom två säger hon och pekar på oss - sen hör jag en spontan reaktion - men du bor väl ändå i Stockholm eller hur....Ville sjunka genom jorden.
Fantastiskt konsert! Fick höra en riktigt gospel "Oh happy day" något som Py älskar att sjunga, hon och kören i sitt esse då.
Efter konserten stod vi lydigt i kö som alla andra. Men vi var väl dom enda där som fick kramar=0) Både före och efter signeringen. Blev även presenterade för Dans mamma, det var kul. Undrar vad hon tänkte...Vi gav också en skrivbok i tidig 60-års present till Py som uppskattades mycket!

Sen var det så märkligt. Yp säger - vi ska väl alla mot samma håll - ja ut genom dörren svarade min kompis. Plötsligt stod vi alla i foajén och det förvånar mig än...För dom stod ju och väntade på någon och det gjorde inte vi.. Det var en kul situation som man kan skratta åt efter. Vi fick också med oss små affischer, ett kärt minne.
Dom andra gick förmodligen mot parkeringen och vi tog bussen.
Hittade ett taiställe som var billigare och där åt vi lite. Det blev en trevlig avslutning på kvällen. Kompisen kompis var jättetrevlig och sa helt spontant vad trevligt att du åkte ner till Skåne och man ser att ni trivs ihop. - Ja de gör vi sa vi.
Sen förlöpte kvällen med att skriva hälsn i gb, myspace mycket skratt och vin och vi var säkert uppe till 02.30


Natten mot 28 feb - resa Skåneland

Jag firade med pizzabitar, kålsallad. En liten bit choklad och ett litet glas Baileys. La mig några timmar. Steg upp 6.40. Han gästboksvännen från Jönköping ringde och gratulerade. Jag blev så glad!! Fick hälsningar från norr också, pengar, gratulationskort, sms... Gjorde mig iordning. Kl 09.00 satt på bussen till Skåne. Många sjuka åkte med för det var jäkla hostande och dessutom rökning på det. Hur många långtradare som helst efter vägen från olika länder.
Resan var trevlig. Solen sken och det var en klarblå himmel. Alldeles grönt. Fick inte med mig något ätbart dock.. Många sms under vägen.
Framme 17.20. Kompis mötte mig. Vi handlade ängelboken till Py.
Sen såååå hungrig. Grekisk mat. Gott! Tur happy hour.
Tog bussen till Lomma. Jättemysig lägenhet. Blev så fint ljust och trevligt när gästboksvännen gjorde om vardagsrummet. Vi bytte presenter. Fick en gullig liten musikängel! Vi drack thé och åt dom berömda Lommasemlorna.
Sen senare på kvällen flera vinglas och naturgodis. Vi började lyssna på ett radioprogram där Py medverkade, och jag fick höra historien kring låten "Flyg iväg" Sen skulle vi se ANC-galan men på grund av krångel med dvd:n så såg vi dokumentären, där fick man se artisternas engagemang före ANC- galan. Vi satt sen och drack vin, och snackade till 02.45. JÄTTETREVLIG FÖDELSEDAG!

Lejonet 8 månader.

208543-13

RSS 2.0