Konsertdagen med Py 27 april

Upp i ottan. Cyklade till Aurum, ingen konferens idag. Dammsög hela poolrummet uppe och nere, samt en del av lobbyn. FRUKOST. Fortsatte med lobbyn och matsalen. Kom sen på torkar golvet också, fick i uppdrag av chefen att ta golvet i konferenslokalen. Så tog det nästan för snabbt. Jäktade iväg och handlade lite. En körkompis från Ta Ton, nästan som en släkting var på Coop Hon sa att hon och hennes man hade pratat om att dom ville visa Sjöbotten för mig där jag var mycket som barn och tog mitt telefonnummer. Få se om dom hör av sig då.
Väl hemma, tog det lugnt, fixade iordning mig inför rep 16.30 och konsert med Py kl 19 i S:t Olovs kyrka. Vid 16-tiden kom en körkompis och hämtade mig.
Jag var lite nervös och tänkte hur ska jag våga gå fram...Det löste sig snabbt eftersom Py kom fram till oss i kören och frågade: - Vem är nu Cattis, jag gick fram till henne, och hon sa jag förstod att det var du och sa - Hej! Kul! Kramade om mig. Dom andra i kören tyckte det var häftigt och frågade om jag kände henne. Ja lite grann svarade jag genom texterna och i gästboken.
FANTASTISK KONSERTKVÄLL!!! Fullsatt från första till sista bänkrad. Skellefteå gick man ur huse, när hon gästade får lilla stad. Pianisten Rune, en charmerande och trevlig sa att S:t Olovs kyrkokör var den bästa dom jobbat med!
Alla i kören var upprymda och ville göra flera konserter, få se om julkonsert...
Min favvolåt från "När mörkret faller" Tro på himmel(bakgrundskör) sa hon så här om: - Kören hade aldrig hört den här sången när jag kom hit idag, förutom Cattis inför hela den fullsatta kyrkan rakt i mikrofonen.
Sen stod vi i lång kö för autograf, -vad du har bunkrat upp sa hon till mig men också Åh har du den här och den här är svår att få tag i ska jag säga dig. Fick mina plattor signerade. Gav vänskapsgåvan. -Ska jag öppna nu, nää sen i lugn och ro.
Kramade om mig och sa -fortsätt och skriv gör det!
Hälsade också från min nya bloggvän, Py häpnade och jag förklarade att hon skrivit i min blogg.

PY är en mycket varm och genrös person och "gla i människor" Hon har glatt så många människor med sin vackra gripande sång och texter genom många många år..
Kvällen slutade med att vi var några som gick och åt på Olearys

Dan före konserten...

Uppe med tuppen, men låg en stund till. Praktiskt taget hoppade i konferenskläderna. Helt otroligt framme prick 7.15. Fixade iordning konferenslokalerna. FRUKOST. Var i disken, plockade bort och gjorde fint i matsalen.En av gästerna talade samma dialekt som kompisar, och det visade familjen kom från Jakobstad! Kul! Det jag förknippar med Jakobstad är speciellt Tro, Hopp och Kärlek, mycket vackare ha i fönstret än våran adventssjärna. Förberedde Salladsskålar inför lunchen. LUNCH: fläskfilé och sallad åt jag. Diskade bort och gjorde fint och sopade hela matsalsgolvet. Fick mycket beröm för jag gjorde så fint. Lägger ju ner hela min själ för att fixa och ordna för att konferensgästerna ska trivas på bästa möjliga sätt.
Var hem och bytte om. Iväg, tog ut pengar. Skönt min hyresgäst hade betalat hyran. Åt tacobuffé med systerkompisen, bjöd henne. Cyklade iväg på kören. Kort rep idag. Körledaren tyckte vi skulle ju sjunga så mycket imorgon. Redan från 16.30......

Till funderaren som skrivit kommentar: Jag sätter inte ut hemliga saker och vad Carin M och läraren på Medlefors skrivit till mig är absolut inget märkvärdigt, utan det ena pratar om en fantastisk tv-serie, en kultserie. Den andra tänkvärda ord som alla kan ta del av. Jag uppskattar också dessa människor.

Onsdag 25:de

Skönt med en lugnare morgon. Eftersom jag så dålig nattsömn, så måste jag ta igen mig ibland. Cyklade i motvind och det var tungt mot Medlefors folkhögskola. Idag KÖRSÅNG: för mig terapi och jag känner också att jag har blivit starkare i sången och som människa när jag tagit mig den möjligheten som terapiform och i den här sånggruppen trivs jag så bra. Känner mig så ensam annars på Medlefors...Cyklade sen efter sången och en kille som går samma som jag hade jag sällskap med mot stan. Han berättade att han och Handelsman hade gått på mycket samma grejer i nästan 10 års tid. Kollade på present till Py och kort som jag ska skriva själv. Tanken med det är att hon ska komma ihåg mig och när hon var och sjöng med S:t Olovs kyrkokör. Köpte tvättmedel för måste fixa kläderna jag ska ha till resan...
Förbereda för praktik imorgon torsdag, många åtaganden.

Heldag Medlefors

Mycket trött. Cyklade mot Medlefors, pengar idag.Puh. Betalat avgiften för att vara med på avslutningen. KOSTLÄRA: handlade om vitaminer som delas upp i fettlösliga, A-vitamin, B-vitamin,E-vitamin samt K-vitamin. Vattenlösliga, alla B-vitaminer, C-vitaminer. Det fettlösliga tas i samband med fett. Vattenlösliga: har en mer övergripande roll i ämnesomsättningen. Fick också ett frukostalternativ: Äpple, apelsin, keso, avokado samt nötter.
1:a GRUPPVÄGLENINGSLEKTIONEN: handlande om förändring, en ny fas i livet, Utmaning. LUNCH: allt möjligt gott!
2:a GRUPPVÄGLEDNINGSLEKTIOEN: Vad som försvårar förändringen. När vi slutat lektionen sa jag - det var jag som mailade och tackade dig! - Jo jag vet sa hon och kramade om mig lite. -Visst fick du svar tillbaka utbrast hon.
Detta var det mailsvar jag fick från Catrin, lärare på Medlefors när jag tackade henne och hoppades hon skulle komma ihåg situationen:

Jag kommer ihåg och blev jätteglad över att det kändes bra för dig! Du ger mig en tydlig påminnelse om att även om vi människor ser starka ut på utsidan, så finns det mycket vi bär på inombords som aldrig syns. Det är viktigt att vi ser varandra. Det har vi alla behov av!
Kram Catrin M
Cyklade mot stan, handlade och provade kläder och jag kan faktiskt ha en mindre storlek på vissa kläder nu. Positiv glad överraskning och säkert också för jag håller igång så mycket. Betalade resan till Uppsala.
Oj så trött var tvungen att sova.
Såg lite tv och sen senare Simon in American Idol!

Halv dag

Jäktade och cyklade iväg till Aurum, på plats 7.15. Började med att göra två citronfat, la ny frukt och fyllde på karameller. Tände ljusen och torkade runt omkring.
Fick uppdrag av hotellchefen, en lista på vad som skulle göras på andra sidan där konferenslokalen är och det var städa toaletter,sopa golv och torka golv, duka koppar,sockerskål, ljus, sevetter, skedar. Vaktmästaren sa - du har fått beröm för din dukning i fredags! Hovmästarrinnan, personal och gäster. Fantastiskt kul! Jag lägger ner hela min själ i dukningen. LUNCH: åt sallad,lax med varma grönsaker Åh så gott! Banankaka med vaniljsås i efterrätt. Ev en av de anställda hade en lösning till boende i vinter då jag ska sjunga första advent och Messias tredje advent, ta ledigt tre veckor.
Cyklade hem och bytte om. Sen övning med Ta Ton. Upprop, när körledaren ropade upp mig så log hon och sa - Bra förslag du hade! Så jag fick sjunga överstämman med en annan tjej till sången "Råd till dig och mig" Även på några fler ville körledaren att jag skulle sjunga överstämma! På rasten ordnade jag någon att åka med till Sjöbotten, och jag pratade med ännu en person som känner min pappa och dom tycker synd om honom att det gick så illa...
Sen efter övningen berättade jag för en person att jag är klassisk sångerska och undrade om det fanns möjlighet att sjunga i Sjöbottens bönhus och dom blev eld och lågor och ville också jag skulle sjunga i Sörböle kyrka så 17 juni har jag fått en sjungning kl 11 i Sörböle Kyrka

Lördag 21:a

Ja som sagt vaknade tidigt natten till lördag och satt uppe och skrev långt in på morgonen på mail och i bloggen.
Vilade en stund och lyckades sova. Sms:svar om fika. Lilla Mari(Ulla Skoog talade varmt om caféet på sin föreställning) med systerkompis, hennes sambo, mamma. Ljuvligt goda räkmackan tog jag. Sen handlade jag till baka kaka igen.
Detta blåsväder, det värkte t o m i öronen. Gick trögt cykla hem. Träffade på en kille från Medlefors som jag pratade med en stund. På minuten lyssnade jag på sen. Tvättade mina konferenskläder. Ja på tv var det Stina, som hade bl a hade Laleh på besök som talade varmt om Skellefteå och att hon åker på semester upp till Norrland och att hon verkligen älskar skogen och springa omkring som Astrids Ronja. Plura var också med i programmet och jag har hört Eldkvarn ett antal gånger och särskilt på Tantogården. En av gångerna var kompisar sjuka och jag stod där med två biljetter, som tur var lyckades jag sälja dom till två killar och blev medbjuden till deras gäng sen. Vi var två tjejer och åtta killar. Det blev en trevlig Eldkvarnkväll. Han har en blogg nu där han skriver om sitt tidiga liv men barnen hans har sagt - du är bra som du är pappa.
Sen av mina favoritfilmer: som jag även får inspelade av kompis i Stockholm, Om jag vänder mig om fantastiska skådespelarprestationer och dessutom en dokumentär om hur Björn Runge gjorde filmen.
Lagade lite tager vad man haver mat: bulgur,purjolök, ägg och räkor. Eventuellt till lunch till söndagen

Fredag 20:de

Lite bättre morgon. Cyklade till Aurum. Tog initiativ och förberedde citronfat och torkade och dammsög konferensutrymme. Sen hoppade jag in och hjälpte till med frukostdisken. FRUKOST. När vi själva ätit fick jag hjälpa till och duka för Medicinfest för 168 personer. Jag och en 70-årig vaktmästare, bosatt på hotellet hade det trevligt och blev ett sådant team på ett sådan kort tid. Han kallade mig lilla raring och sa att jag låg tvåa på hans lista, inte dåligt efter två dagars praktik. Han sa också helt spontant - vi borde starta en dukningsfirma och jag utbrast JA!!! kan vi inte göra det. Det vore fantastiskt om det skulle gå genomföra. Dukning tar tid och det krävs mycket tålamod, för varje bestick: kaffesked, dessertsked, kniv, gaffel ska glänsa. En efter en putsas och dessutom var dessa lånade, så mera jobb att få dem snygga. Jag lägger ner mycket arbete och omsorg och mitt måtto är att ge mitt yttersta på bästa möjliga sätt för varje enskild konferensgäst ska trivas. Vi var klara med all dukning i god tid. Tyvärr mycket dåliga skor så stapplade mest runt när jag skulle handla efter arbetsdagens slut, så fick ge upp. När jag kom hem hängde kassen med det som mor inhandlat i Ullared, hade egentligen beställt ankelsockar som stod klart och tydligt på lappen, men jag är glad för nya sockar.
Jag kände mig så nöjd med att verkligen ha genomfört allt var som var inplanerat denna vecka och hade bara tänkt vila, men somnade ifrån allt redan efter 19.00. Lejonet blev mycket förtvivlad och vandrade mellan att sova nära mig och sin favoritfåtölj. Vaknade mycket tidigt följande morgon...

Torsdag 19:de

Då var det dax för praktikperiod igen, men denna gång bara två gånger i veckan.
7.15 var jag på plats. Konferens: Hängde med hotellchefen och kollade lokalerna, fyllde på frukt, fat med citronskivor, tände ljus. Reception: La in fakturor i kuvert och på med frimärken. Hjälpte till att göra konferensmackor.
FRUKOST: sedvanlig. Hjälpte till i disken, torkade bord och såg till att allt var rent och snyggt. Hackade salladen till lunchen. Jättegulliga unga killar som är kockar på hotellet. LUNCH: Kassler med annanas och champinjonsås, ris och sallad. Satt med folket som jobbar på "golvet" Sen hjälptes vi åt om vartannat att se till disken, plocka, samt se till lunchen. Sen hjälpte jag till med lunchdisken och en tjej sa - vilken tur att jag får diskhjälp. Fick sen ett hedersuppdrag: förste servettvikare! Jag gillar sånt arbete. Fortsatte med disken sen slut för dagen. Cyklade hem. Vilade och bytte om. 17.30 max, middag med en körkompis. Gott. Tillbaka på kören igen. Sjöng igenom Pysånger och tycker det låter fantastiskt jämt och bra i alla stämmor. Tänk att jag för några år sedan var in i den kyrka som jag är inskriven i, vid dop och idag sjunger jag med i kyrkokören.
Vi sjöng också lite ur Messias, oj oj oj så roligt men nu blev det ett dilemma för mig, jag vill ju naturligtvis på något sätt vara med. Pratade med körledaren som även han reagerade och såg förtvivlad ut - ska du flytta härifrån! Det skulle gå bra att vara med.
Mailade när jag kom hem. Förberedde för praktik nästa dag.

Onsdag 18:de

Ingen höjdarmorgon. Men dock lite sovmorgon. Trist hann inte äta. Cyklade till Medlefors, och döm om min förvåning var inte knäet mycket bättre, skönt. Två timmar sång, min terapi i livet. Gick med en KOM:are och diskuterade upplägget i detta projekt som vi faktiskt är tvingade gå på för att få behålla aktivtetsstödet. Cyklade hem, och väl hemma fixade lite mat. Tanken var att jag skulle åka in till stan och fika med systerkompisen, men tyvärr mådde jag inte något vidare att jag fick ställa in, trist för henne som satt redan på plats och väntade. Hon blev nog besviken, men jag ringde och lämnade meddelande och sms:ade. Vilade till 18-tiden. Körkompisen hämtade mig, och tyvärr hade inte hon någon värktabl. Ulla Skoog ikväll. Hon är såå cool!!!! Vi skrattade gott i två timmar. Hon var så väl förberedd, när en karl kom försent tog hon fram den största ficklampan och lyste honom rakt i ansiktet, frågade vad som hände och tipsade honom från scenen var han skulle sitta, naturligtvis skulle han tränga sig in i en rad, och publiken tjöt av skratt! När någon hade besvärlig hosta gjorde hon något av det, eller när hon hörde någon prasslande med påse. Även dom som satt längst fram fick vara med i showen, hon talade med "personalen" och "trucken" som hon kallade killarna och ena killen fick också sjunga i mikrofon! Den risken får man ta med att sitta långt fram. Gardell gör också så på sina shower.
Hemma efter 21 och förberedde för praktik torsdag 19 april

Tisdag 17:de

Denna morgon, var inte en solskensmorgon. Men plikten kallar. Gjorde mig iordning och begav mig till Medlefors suck stön pust efter såå lång ledighet. Kostlära stod först på programmet, vi pratade om antioxidanter, fria radikaler. Finns både det som är bra och det som är dåligt. På rasten satt jag kvar, har som ingenstans att ta vägen. Pratade med killen jag satt med. Fick också av läraren, mailadressen som jag själv letat efter alltså
 den gröna och röda listan= maten vi egentligen ska välja att lägga i våra kundvagnar. Sen gruppvägledning första lektionen: innan pratade med en kille som är konstnärlig och även han minns att jag satt på annan plats veckan före. Denna gång diskuterade vi hur man ska formulera målet, Min historia, Min situation idag samt att nå målet. Jag har ju fullständigt klart för mig vad jag strävar efter eller likande.

LUNCH: mycket god mat tog jag för mig, men sen när jag skulle sätta mig fast inte en plats och jag blev bara stående utan att veta vad jag skulle göra, aldrig varit så osäker i det otrygga och samtidigt så trygga värld där vi befinner oss i likande situationer. Sjunga klarar jag göra inför folk men inte ta sådana här beslut var man ska sätta sig i en matsal bland andra främmande människor. Läraren från Gruppvägledningen sa - sätt dig på flanken vid det här bordet där verkar det sitta många KOM:are, så det gjorde jag. Pratade med en människa som även hon som jag jobbat som läkarsekreterare, det var trevligt men plötsligt är det en annan lärare som säger - när du har ätit färdigt kan du väl flytta på dig så det blir lättare komma fram. Det blev en stor grej för mig, luften gick ur. Att jag tog så illa vid mig kanske var därför det inte var någon solskensmorgon för mig. Andra gruppväglednlektion se ovan. Sedan strosade jag i lugn och ro mot stan. Kom ihåg att rea på Kicks, my favorite store. Köpte schampoo och badkulor.

Mina favorit komedier såg jag och särskilt den som går under namnet Will och Grace och speciellt karaktärerna Karen och Jack som är så roliga!
MIDDAG: rotsaksgratäng(hemmagjord) korv. Brev från en kompis, ringde henne.  Såg HÖÖK, bra krimi. Systerkompisen ringde ang plan A. Blev så glad att hon hade tagit reda på det! Kollade lite mail och mailade.
American Idol med Simons roliga kommentarer ikväll!

Måndag 16:de

Svårt att sova, men mår ändå ganska skapligt denna måndag.
Idag, ledig dag och övning med Ta Ton. Jag hann bara innanför dörren i kyrkan så fick körledaren syn på mig och sa - Kul att se dig! Hon sa också hade tänkt svara på mail men har inte hunnit. Jag råkade ju missa ett framträdande på ett äldreboende, Erikslid och vi hade bara mailat och pratat i telefon innan påsk. Sen var det upprop, något som hon kör med varje gång. Jag hade på känn att jag skulle få äta upp missen och mycket riktigt så säger hon: - Cattis missade för hon var en minut sen, trodde jag skulle sjunka genom jorden, ingen kul känsla alls. Tänk det hade hon haft i huvudet hela påsken trots att jag hade pratat med henne om att det inte var meningen i telefon. 
Körledaren hade tagit fram nya noter som vi fick, det är trevligt med vårsånger!  Vi gav henne en blomma på kaffepausen, för att hon ordnat så trevlig resa till Haparanda och shoppingland och ett kort med några skrivna rader och det uppskattades, hon blev överraskad!
Efter övningen var jag fram och pratade, och jag sa också att jag kan cykla till Medlefors efter lunchen 21 maj men hon sa - jag har ju bil så du får åka med mig det lovar jag dig att det går bra. Vad bra tänkte jag för då behöver jag inte jäkta för att hinna till mötet kl 15 just den dagen med handledare och handläggare suck pust stön, även om det är bra och trevliga snälla människor så tycker jag ändå det är jobbigt. 

När jag kom hem hade svarta skjortan kommit, och vad fin den var och blir perfekt att ha i jobbet och i Globen när vi sjunger där i oktober!
Kollade mina mail och hade fått svar från Carin M regissören som gjort flera fantaisktiska tv-serier!! så här skrev hon till svar:

Hej Cattis!
Tack för ditt rara och uppskattande mail.
Jag gillar också Svenska hjärtan och tror ibland den är bättre nu än den var då den sändes.
Men inte ens jag har kopia på den. Så jag hoppas precis som du på en DVD eller repris.
Kära hälsningar
Carin M

Hur häftigt är inte det good people!

Söndag 15:de

Vaknade till fågelkvitter, men värkande armar och handleder. Allt jag gjort är cyklat.
Såg ett nytt program talang 2007, mycket underhållande och kul! Söndagsdax för digilistan som jag lyssnar på i P3 varje vecka 12.00-14.00, typiskt mig samtidigt sitter jag framför datorn och skriver. "Bor" praktiskt taget i den. Den är dock en bra vän, för mig som är inflyttad till en ny-gammal stad, där kontakten med människor kan emellanåt vara minimal och eftersom jag är en "supersocial" person som min kusin säger, så kan det komma över mig ibland och jag blir lite sorgsen. Jag har ändå möjligheten att lyssna på musik av alla de slag och se filmer och det kommer man långt med, och klarar mig bra på det. 
Emellanåt lagade jag dagens lunch till måndagen, som bestod av risotto med bulgur,purjolök och räkor. "Man tager vad man haver lösningen" Testat kombinationen förr och vet att det blir gott!
Ikväll är det "svenska deckares afton" Först ut är Wallanders INNAN FROSTEN, så varje söndag kommer jag nu hädanefter sitta bänkad framför burken, sen går även reprisen på serien Höök, en mycket välgjord serie. 

En rolig sak som jag fick läsa i en annan bloggs gästbok var: 

En vardagsnära skildring av en vanlig arbetslöshets slit genom vardagen med höjdpunkter, förnöjsamhet, måsten och bekymmer skildras rakt och ärligt i bloggen sunnyhill.blogg.se Kolla in den!
Tyckte det var helt fantasktiskt att läsa och systerkompisen skrattade och sa - du är ju värsta författaren!            

Lördag 14:de

Vaknade till en ny härlig vårdag, som ett barn som slår upp sina blå och som med otrolig iver och energi vill ta hela världen i sina armar, trots att föräldrarna är ibland så trötta så trötta....
Cyklade till stan för att sedan avnjuta en räkmacka på ett av norrlands trevligaste caféer, och vi fick dessutom sitta ute denna härliga vårdag, systerkompisen, hennes mamma och jag.
Vi fortsatte sen till systerkompisens mamma och satt ute på altanen i det vackra vädret som var nästan för varmt, men fläktade skönt då och då.... Där njöt vi av svartvinbärssaft som släckte törsten i solen.
När vi skulle bege oss, bjöd mamman mig flerfaldigt att komma förbi och hälsa på, nu när jag visste var hon bodde, men lokalsinnet är inte det bästa.... Jag är väldigt " gla i människor" och tycker det är trevligt lära känna nytt folk.
Kvällen gick så snabbt när jag kom hem, Stina hade "spacemen" i form av Fuglesang och the Arks Ola Salo, som säger väldigt bra saker och är en seriös kille som tar sin uppväxt som prästson på stort allvar.
Sen var kvällens film "The mother" ett vackert möte mellan en äldre kvinna och en ung man, som utvecklades till en kärlekshistoria. Det var nu andra gången jag såg filmen, kunde förstå från bådas sidor men det mest tragiska när hon säger - I do anything you want but please please be nice and talk to me... En äldre kvinna som efter en makes död börjar leva igen.....
Allt avslutades med en påkostad konsert med Madonna, en händelserik kväll!

Fredag 13:de

Vilken miss, metrologerna lovade värme till helgen, men den kanske kommer....
Såg efter tio och åt frukost. Programmet bestod av Lindas "må bra bok", Flamencodans, Bra eller dåligt att äta fett?, samt champangelunch med EU-minister Cecilia, Belinda krönikör och Babsan.
Ringde Aurum och hade tur, fick prata med en glad och trevlig människa ang praktikplatsen, som sa - inte ska det hänga på kläderna om du ska börja nästa vecka eller inte utan det måste vi ordna... Hon lovade att om jag hade svart skjorta så skulle det gå jättebra att jobba i svart lång kjol, som jag själv tycker är mycket elegant!

Detta har nu varit ett stressmoment för mig att inte hitta kläder till lite större kvinnor och det har resulterat i smärta, brännande känsla och klåda i hårbotten, men som jag hoppas ska lugna ner sig nu om jag börjar bli lite mera struktuerad. Fått reda på att det går bra att äta på Aurum för personal, tiderna blir troligtvis 7-15. Ska kombinera denna praktik med KOM-projektet på Medlefolkhögskola.

11 april

Sov så fruktansvärt dåligt, kanske beronde på den besvärliga benvärk. Ej riktigt bra men kunde inte ligga längre.
Följde dagens efter 10 och slog en signal till praktikplatsen, hotellchefen ej på plats idag heller. Hon skulle ringa upp så få se nu....
Gjorde mig en delikat lunch bestående av älgstek,bulgur, sallad och svampsås. Det sistnämnda är nästan en delikatess, för tilllagar inte svampsås till vardags längre... Det som var kvar av 40 års presenten från mostra mine (skelleftebondska!) Hoppade i kläderna och begav mig till Af, där handläggaren skulle skriva på aktivitetspapperet. Skönt nu fått det postat! Sen gick jag med raska steg till Ica och följde min inköpslista till bak och matlagning.
Väl hemmavid så gick jag igenom posten och där låg ett videoband, som en kompis skickat med två önskefilmer. Satt i soffan och läste Haléns, då telefonen med okänt nummer ringde... Det var lärarkompisen sen 4 år tilbaka när jag gick hotell och konferens, hon ville tipsa om jobb på vandrarhem i Sthlm. Coolt! Nu är jag redan inbokad V26, 34,35 på städjobb, vilket jag sms:ade henne om.

Tänkte att jag skulle haffa kusinen och fråga om en bakform, och mycket riktigt det hade han!  Perfekt nu inga problem att sätta igång med bak och matlagningsprojektet.

10 april

Storm idag igen.... Sms:ade med kompis från Sörmland ang svart skjorta som hon beställt på postorder.
Hade tänkt åka iväg och få påskrift av aktivitetsstödet, men tight med tid. Fick svar på mail från handläggaren på AF att efter 14 11 april får jag hjälp med det.
Gjorde det sista inför kompis skulle komma. Fått låna mosters cykel och hojade iväg och köpte frimärken till viktig post.
Efter 17 kom kompisen. Vi satte pajer i mikron och gjorde sallad till. Vi spisade paj och cd-skivor med en svensk artist och min kompis börjar förstå att det är något storslaget vi ska vara med om 27 april.
Såg Heart break hotel för andra gången, den var lika smårolig som första gången jag såg den. Ett fantastiskt naturligt skådespel av Maria Lundkvist "gummikvinnan" som är kvinnliga motsvarigheten på Gösta Ekman. Inget dåligt betyg. Det är egentligen komiker som blir mest äkta när de spelar allvarliga filmroller.

Satte mig vid datorn och hade fått ett fint mail av min syster, som skriver: Du är en fantastisk människa med inlevande förmåga och ett superminne då andras minne sviker. Dom orden värmde. Det är en fin egenskap att kunna ge varann varma komplimanger.

Påskdagen

Blåsten har avtagit, och solen tittar fram mer och mer.... Isblocken i vattnet smälter..
Påsken har varit lugn och skön. På långfredagen, bjuden till mostern på landet. Fick åka med kusinen.
Ett smörgåsbord med påskdelikatesser framdukat för gående bord...Lite efterrätt. Sen fick jag ta med mig  mat hem och fick dessutom det  vackra väggvitrinskåpet som varit på tapeten länge, men nu är det verkligen mitt!!
Skjuts hem.
Letat svart skjorta till praktik, men förgäves... På påskafton gick jag och systerkompisen ut och åt lite god mat, hade mina riksisar och då känner man sig rik.
Vi drack cider. Det blev en kort kväll och inget i burken så låg och läste länge.

På påskdagen, kompis ringde ang jobb V26, efter midsommar. Glad för det. Åt frukost och vilade. Lyssnade på musik. Jag och systerkompisen fikade och satt en lång stund.  Fick tips på svart skjorta, men hur jag ska få tag i den snarast är frågan....
Ikväll Helen Mirren i del 1 av 2 i mördarens spår. Hon är absolut en av våra mest fantastiska skådespelare som har både spelat Elisabeth I och Queen Elisabeth, vilket hon fick oscar för båda gångerna! Snart får man bänka sig vid tv-apparaten och se Wallander varje söndag kväll vid 21, då kommer jag att mysa och frysa för de är så ruggigt bra.

Tisdag 3/4

Idag var det snurrigt, hann inte dra en kam genom håret eller dra upp blixtlåsen på kängorna. Dessutom missade jag bussen puh...Lite tur bara några min sen och kostläralektionerna var i datasalen. Satt med en kille och kollade på olika hemsidor. Fick upp gröna listor och röda listor, intressant vilka livsmedel som är fria från transfett. Döm om min förvåning så var inte AXA harmoni bröd, osötat en bra produkt. Det som jag gillar!
Möte med handledaren, berättade om min oro för att man måste ha egna jobbarkläder. När jag var på samma hotell för 4 år sedan så var inte det så viktigt.
Sen gruppledarlektioner med god lunch emellan, handlade om hur vi skriver CV och vad som ska stå i den för att verka intressant för arbetsgivaren. Det togs upp att 90 % får jobb genom kontakter och 10 % genom CV. Håller inte med om detta för jag har fått de mesta av mina arbeten p g a personligt brev och meritförteckning.
Tog sen den egna promenaden genom stan.

Måndag 2/4

Ställt klockan på 8.30. Möte idag på Aurum ang konferenspraktik. Klart med två dagar i veckan. Men egna jobbkläder, jag ryser och fryser. Hur ska det gå.....Måste lösa det på något sätt. Sen begav jag mig mot Erikslid och sjungning kl 13. Hann precis, men dom hade redan gått upp till äldreboendet. Letade ett tag, men gav upp. Gick mot stan igen. Gjorde flera ärenden. Hemmavid vid 15.00. Tittade på min telefon och såg att körledaren från Ta Ton hade ringt mig. Jag sms:ade och mailade att jag var ledsen att jag hade missat  sjungningen. Hon ringde sen och jag fick förklara, då kändes det bättre. Det visade sig att jag kunde ha fått åka med henne dit. Ikväll övade kyrkokören, och hon erbjöd mig vara med och sjunga. Tyvärr kunde jag inte i påsk. Heltokig måndag.
Mailade lite mera...

Hockeysöndag

Gick in till stan vid halv 1 tiden, träffade systerkompisen inne på Vintergatan.
Vi fick komma in på Old Williams fast ej tiden var slagen. Beställde Lakketoast och öl.
Matchen började på eftermiddagen. Först såg det väldigt mörkt ut men blev bättre och bättre....
Emellan pausen bjöd hockeykillen mig på Kaffe Karlsson, en försenad födelsedagspresent! Ljuvligt god drink!
Som sagt det gick bätte och bättre för laget och till slut hade vi vunnit kvalserien!!!!! Så himla skönt att vi är kvar i elitserien nästa säsong! Inatt hyllas laget i norr av folket.
Hemmavid gjorde iordning för morgondagen. Mental träning inför mötet.

RSS 2.0